Uspješno završen Simpozij “Naša misija je remisija”

U subotu, 4.veljače 2023.godine završen je peti po redu Simpozij “Naša misija je remisija” s međunarodnim sudjelovanjem koji okupio oko stotinjak sudionika. Predavanja na najbolji su način svojom tematikom sudionicima približila kako upalna bolest crijeva izgleda iz dječje perspektive, koja je veza između mikrobioma i IBD, informirali se o novim lijekovima i metodama liječenja, a na kraju samo pokušali dati odgovor na pitanje što za bolesnike znači sloboda? 
 
Održavanje simpozija mnogi sudionici iskoristili su, osim za stručnu edukaciju, i za mnogobrojne razmjene osobnih iskustava.
Moto udruge ColonOs je “Naša misija je remisija”.
– Remisija znači stanje mirovanja organizma, budući da su upalne bolesti crijeva izrazito nepredvidive, teške bolesti, teško ih je kontrolirati i nama je cilj postići dugotrajnu remisiju, rekla je Ozana Vignjević, prof., predsjednica udruge ColonOs.
– Novi lijekovi nam donose učinkovitost kod naših bolesnika, nove terapijske opcije i ono što je bitno bolji sigurnosni profil, manje nuspojava za naše bolesnike, kazao je Vladimir Borzan, dr. med., Zavod za gastroenterologiju i hepatologiju, KBC Osijek
 
Zahvaljujemo našim doktoricama i doktorima predavačima Vlatka Konjik, Vlasta Oršić Frič, Vladimir Borzan, Dino Tarabar i Zoran Milenković.
Hvala medijima koji nas podržavaju u našoj borbi i omogućuju da se čuje glas oboljelih. Uspješno završen Simpozij “Naša misija je remisija”.
Vidimo se na sljedećem 6.Simpoziju “Naša misija je remisija”